Zásady používání souborů cookies

Tyto Zásady cookies byly naposledy aktualizovány dne 1. 1. 2022 a vztahují se na občany a osoby s trvalým pobytem v Evropském hospodářském prostoru.

Úvod
Naše webové stránky placestore.cz a placestore.sk (dále jen „web“) používají cookies a další související technologie (pro usnadnění jsou všechny technologie označovány jako „cookies“). Cookies na náš web také vkládají třetí strany, s kterými spolupracujeme. V níže uvedeném dokumentu vás informujeme o používání cookies na našem webu.
Co jsou Cookies?
Cookies jsou krátké datové informace, které jsou odeslány spolu se stránkami tohoto webu a uloženy prohlížečem na disk počítače či jiného zařízení. Informace v nich uložené mohou být vráceny našim serverům nebo serverům příslušných třetích stran během následné návštěvy webu.
Co jsou skripty?
Skript je část programového kódu, který slouží k tomu, aby naše webové stránky fungovaly správně a interaktivně. Tento kód je spuštěn na našem serveru nebo na vašem zařízení.
Co je to webový měřící pixel?
Webový maják (beacon nebo měřící pixel) je malý, neviditelný kus textu nebo obrázku na webu, který se používá k jednoduchému sledování provozu na webu. Za tímto účelem jsou různá data o vás používány jako parametry při komunikaci pomocí těchto technologií.
Cookies
5.1 Technické nebo funkční cookies
Některá cookies zajišťují, že určité části webu fungují správně a že vaše uživatelské preference zůstávají známé. Umístěním funkčních cookies zlepšujeme zážitek na našich webových stránkách. Díky tomu nemusíte při návštěvě našich webových stránek opakovaně zadávat stejné informace a například položky v nákupním košíku nezmizí během používání webu. Tyto cookies můžeme umístit bez vašeho souhlasu.
5.2 Analytické cookies
Analytické cookies využíváme k optimalizaci webových stránek pro naše uživatele. Díky nim získáváme přehled o návštěvnosti, jejích zdrojích a způsobu používání našich webových stránek. To vše nám pomáhá dělat naše webové stránky lepšími a vyhodnocovat funkčnost našich marketingových snah.
5.3 Marketingové cookies
Marketingové cookies jsou cookies nebo jakákoli jiná forma místního úložiště, které se používají k vytváření uživatelských profilů k zobrazování reklamy nebo vyhodnocování chování uživatele na tomto webu nebo na několika webech pro podobné marketingové účely. Tyto cookies nám umožňují především správně zacílit reklamu a díky tomu vám nezobrazovat nerelevantní nabídky.
Seznam souborů cookie
Soubor cookie je malý datový soubor (textový soubor), který se ukládá v prohlížeči zařízení, když návštěvník vstoupí na stránku, a shromažďuje informace, jako je jazyková předvolba nebo přihlašovací údaje uživatele. Tyto soubory cookie pocházejí od nás a nazýváme je vlastní soubory cookie. Používáme také soubory cookie třetích stran, které pocházejí z jiné domény, než je doména stránky, jež jste navštívili, a které používáme za účelem reklamy a propagace. Soubory cookie a další technologie sledování používáme z následujících důvodů:
Nezbytné soubory cookie
Jsou nezbytné k tomu, aby web fungoval, takže jsou bez možnosti vypnutí. Většinou jsou nastavené jako odezva na akce, které jste provedli, jako je požadavek služeb týkajících se bezpečnostních nastavení, přihlašování, vyplňování formulářů atp. Prohlížeč můžete nastavit tak, aby blokoval soubory cookie nebo o nich posílal upozornění. Mějte na paměti, že některé stránky bez těchto souborů nebudou fungovat. Tyto soubory cookie neukládají žádně osobní identifikovatelné informace.
Soubory cookie pro zvýšení výkonu
Pomáhají sledovat počet návštěvníků a také z jakého zdroje provoz pochází, což nám umožňuje zlepšovat výkon stránky. Můžeme s nimi určovat, které stránky a produkty jsou oblíbené a které nejsou oblíbené, a také sledovat, jakým způsobem se návštěvníci na webu pohybují. Všechny informace, které soubory cookie shromažďují, jsou souhrnné a anonymní.
Cookie Expirace Popis
_ga 2 roky ID slouží k identifikaci uživatelů pro službu google analytics
_gat 1 minuta ID slouží k identifikaci uživatelů pro službu gtag
_gid 1 den ID používané k identifikaci uživatelů po dobu 24 hodin od poslední aktivity
_hjAbsoluteSessionInProgress 30 minut Tento soubor cookie je nastaven tak, aby služba Hotjar mohla sledovat začátek cesty uživatele pro celkový počet relací. Neobsahuje žádné identifikovatelné informace.
_hjSession_* 30 minut Tento soubor cookie je nastaven tak, aby služba Hotjar mohla sledovat začátek cesty uživatele pro celkový počet relací. Neobsahuje žádné identifikovatelné informace.
_hjSessionUser_* 1 rok Soubor cookie, který se nastaví, když uživatel poprvé přejde na stránku se skriptem Hotjar. Slouží k uchování ID uživatele Hotjar, které je pro danou stránku v prohlížeči jedinečné. Tím je zajištěno, že chování při dalších návštěvách stejné stránky bude přiřazeno stejnému ID uživatele.
_hjIncludedInSessionSample 30 minut Tento soubor cookie je nastaven, aby společnost Hotjar věděla, zda je tento návštěvník zahrnut do vzorkování dat definovaného denním limitem relace.
_hjFirstSeen 30 minut Tento soubor cookie je nastaven tak, aby služba Hotjar mohla sledovat začátek cesty uživatele pro celkový počet relací. Neobsahuje žádné identifikovatelné informace.
_hjIncludedInPageviewSample 30 minut Tento soubor cookie je nastaven, aby společnost Hotjar věděla, zda je tento návštěvník zahrnut do vzorkování dat definovaného limitem zobrazení stránek.
SL_C_*_KEY 13 měsíců Soubor cookie Smartlook, který se používá ke zjištění id projektu Smartlook.
SL_C_*_SID 13 měsíců Tento soubor cookie Smartlook se používá k rozlišení jednotlivých relací uživatelů.
SL_C_*_VID 13 měsíců Soubor cookie Smartlook, který se používá k detekci uživatelů.
Soubory cookie pro lepší funkčnost
S těmito soubory cookie je stránka výkonnější a osobnější. Můžeme je nastavovat my nebo poskytovatelé třetí strany, jejichž služby na stránkách používáme. Pokud soubory cookie nepovolíte, je možné, že některé nebo všechny tyto služby nebudou fungovat správně.
Cookie Expirace Popis
agreeWithAnalyticsCookies 180 dní Slouží k přihlášení k analytickým cookies
agreeWithMarketingCookies 180 dní Slouží k přihlášení k marketingových cookies
auth._refresh_token.local 1 rok Slouží k uložení časového razítka kdy se má zaktualizovat token přihlášeného uživatele.
auth._token.local 1 rok Slouží k uložení tokenu přihlášeného uživatele
auth.strategy 1 rok Slouží ke uložení strategii typu tokenu přihlášeného uživatele
i18n_redirected 1 rok Slouží k uložení identifikátoru jazykové mutace
vuex 1 rok Slouží jako uložiště nutných dat pro chod webu
Cílené soubory cookie
Tyto soubory cookie mohou na naší stránce nastavovat partneři z reklamy. Mohou je používat na vytváření profilů o vašich zájmech a podle nich vám zobrazovat reklamy i na jiných stránkách. Neukládají ale vaše osobní informace přímo, nýbrž přes jedinečné identifikátory prohlížeče a internetového zařízení. Pokud je nepovolíte, bude se vám zobrazovat na stránkách méně cílená propagace.
Podskupina souborů cookie Soubory cookie Používané soubory cookie
Cookie Expirace Popis
_fbp 3 měsíce Používá se společností Facebook k poskytování řady reklamních produktů, jako jsou nabídky v reálném čase od inzerentů třetích stran.
_gcl_au 3 měsíce Používá se službou Google AdSense pro experimentování s efektivitou reklamy na webových stránkách využívajících její služby.
Souhlas
Když poprvé navštívíte náš web, ukážeme vám vyskakovací okno s vysvětlením služeb a technologií, která na tomto webu využívají cookies. Jakmile kliknete na „OK“, vyjadřujete svůj souhlas, nebo nesouhlas, s používáním vybraných kategorií cookies a souvisejících technologií popsaných ve vyskakovacím okně a v těchto Zásadách cookies. Používání cookies můžete také kompletně zakázat pomocí svého prohlížeče, ale mějte na paměti, že naše webové stránky již nemusí fungovat správně.
Vaše práva týkající se osobních údajů
  • Máte právo vědět, proč jsou vaše osobní údaje potřebné, co se s nimi stane a jak dlouho budou uchovány.
  • Právo na přístup: Máte právo na přístup k vašim osobním údajům, které jsou nám známy.
  • Právo na opravu: Máte právo doplnit, opravit, odstranit nebo zablokovat vaše osobní údaje, kdykoli budete chtít.
  • Pokud nám udělíte souhlas se zpracováním vašich údajů, máte právo tento souhlas odvolat a nechat vaše osobní údaje smazat.
  • Právo na přenos vašich údajů: Máte právo vyžádat si od správce všechny vaše osobní údaje a v celém rozsahu je předat jinému správci.
  • Právo na námitku: proti zpracování vašich údajů můžete namítat. Řídíme se tím, pokud neexistují oprávněné důvody ke zpracování.
Pro uplatnění těchto práv nás prosím kontaktujte. Kontaktní údaje najdete ve spodní části těchto Zásad používání cookies. Máte-li stížnost na to, jak nakládáme s vašimi údaji, rádi bychom se o tom dozvěděli, ale máte také právo podat stížnost kontrolnímu orgánu (Úřadu pro ochranu osobních údajů).
Povolení/zakázání a odstranění cookies
Pomocí internetového prohlížeče můžete automaticky nebo ručně mazat cookies. Můžete také určit, že některé cookies nemusí být umístěny. Další možností je změnit nastavení internetového prohlížeče tak, aby se vám při každém uložení cookies zobrazila zpráva. Další informace o těchto možnostech naleznete v Nápovědě vašeho prohlížeče.
Vezměte prosím na vědomí, že náš web nemusí fungovat správně, pokud jsou deaktivovány všechny cookies. Pokud cookies smažete ve svém prohlížeči, budou znovu umístěny po vašem souhlasu, když znovu navštívíte naše webové stránky.
Kontaktní údaje
V případě dotazů nebo komentářů ohledně našich zásad týkajících se cookies a tohoto prohlášení nás prosím kontaktujte.